Schweizernötstårta
Supersmarrig !!
Ingredienser
100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl
Topping:
200 g schweizernötschoklad
2 msk grädde
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandeln till fint mjöl, men det går även att hacka den fint eller köra i matberedare.
Smält smöret
Vispa ägg o socker pösigt i 3-5 minuter.
Blanda ner mandel, mjöl och smält smör och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en rund smörad form med löstagbara kanter.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad, rör ner grädden och sist smöret.
Se till att allt blandas väl.
Bred chokladsmeten över kakan och låt svalna i kyl !
Hoppas det smakar !!?
/Lotta
Ingredienser
100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl
Topping:
200 g schweizernötschoklad
2 msk grädde
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandeln till fint mjöl, men det går även att hacka den fint eller köra i matberedare.
Smält smöret
Vispa ägg o socker pösigt i 3-5 minuter.
Blanda ner mandel, mjöl och smält smör och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en rund smörad form med löstagbara kanter.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad, rör ner grädden och sist smöret.
Se till att allt blandas väl.
Bred chokladsmeten över kakan och låt svalna i kyl !
Hoppas det smakar !!?
/Lotta
Kommentarer
Trackback