Sockerkaka med chokladtryffel

Ingredienser:
3 ägg, 3 dl socker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl kokande vatten

Ägg och socker vispas poröst och vitt.
Mjöl och bakpulver siktas i och det kokande vattnet vispas i.

Häll smeten i en rund smord och bröad form och grädda i 180 grader i 30-40 minuter.

Chokladtryffel:
125 g smör, 2 dl vispgrädde, 2 msk kakao, 3 msk vaniljsocker, 1/2 dl socker.

Koka ihop i drygt 10-15 minuter.

När kakan är klar, låt den svalna och gör sen 20-25 hål med skaftet av en träslev.
Häll lite chokladsås i varje hål. Allt ska i.

Låt gärna kakan stå svalt över natten och sikta lite florsocker över innan servering.

Superlätt och så jävla god !!

Lycka till !
Kram o puss
Lotta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0