Tosca rabarberkaka
Idag blir det ett recept som är ganska enkelt:
Ingredienser:
175 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g rabarber
Toscasmet:
100 g smör
100 g mandelspån
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 1/2 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och rör ner gräddfilen.
Rör ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet.
Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Skölj och ansa rabarbern. Dela den i 2 cm långa bitar och tryck ner dem i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i drygt 45 min.
Toscasmet:
Blanda smör, mandelspån, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Koka ihop på svag värme under omrörning.
Ta av kastrullen från värmen och rör i vaniljsockret.
Bred toscasmeten över den gräddade kakan och grädda ytterligare 15 min.
Servera med grädde, vaniljglass eller vaniljvisp !
Lycka till !
Ingredienser:
175 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g rabarber
Toscasmet:
100 g smör
100 g mandelspån
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 1/2 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och rör ner gräddfilen.
Rör ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet.
Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Skölj och ansa rabarbern. Dela den i 2 cm långa bitar och tryck ner dem i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i drygt 45 min.
Toscasmet:
Blanda smör, mandelspån, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Koka ihop på svag värme under omrörning.
Ta av kastrullen från värmen och rör i vaniljsockret.
Bred toscasmeten över den gräddade kakan och grädda ytterligare 15 min.
Servera med grädde, vaniljglass eller vaniljvisp !
Lycka till !
Kommentarer
Trackback