Lottas Special Kladdkaka

Jahapp, här kommer ett superenkelt recept!

100 g blockchoklad, ljus eller mörk
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl

Ugn: 175 grader

Vispa ägg o socker vitt o poröst.
Smält choklad o smör.
Vänd ner mjölet i ägg/sockergeggan.
Tillsätt sedan smör/chokladgeggan och gegga ihop.

Häll i en bröad form med löstagbar kant.

Grädda i ca 15 min i nedre regionen av ugnen.

Och ja....kakan SKA vara dallrig när den tas ut och NEJ det går inte att äta den meddetsamma......den MÅSTE svalna och förvaras svalt till nästa dag!! Alltså krävs det lite planering......och är man i detta läget en person med normalt IQ så tänker man: Aha jag gör flera åt gången.....men va fan jag har ju bara en form!!! Ja men köp ett gäng runda aluminiumformar på Willys så har du formar som dessutom är bra att frysa in!!

I denna kakan kan man om man vill hälla i extra hackad choklad eller som jag gjorde nu sist, klickade Nutella över hela härligheten innan den åkte i ugnen!!
Smaskigt värre!
Serveras med fördel med grädde o kanske lite hallon, mest så man får lite c-vitamin!!!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0